Stavrum: Jeg blir gæærn av skolen

  • 13.06.2017 kl. 11:05


Nettavisens sjefsredaktør Gunnar Stavrum er lei av at avgangselever på VGS surrer rundt og ikke gjør det skapte gran. Høglund lurer på om Stavrum har løsningen.

8 Kommentarer

Pekka Perkele

13.06.2017 kl. 15:17
Idioti. Høstferien er det som får skoleelevene til å holde ut frem til jul.

fraggzy

13.06.2017 kl. 15:39
Det var da fælt til karakterisering av en meningsmotstander, Pekka Perkele. Ingen andre enn deg får ha en mening og særlig ikke hvis deres mening ikke er tilsvarende din mening?

Jeg lurer fælt på hvordan barn i feks. Japan ikke bare er like gode som, men bedre enn norske elever på de fleste områder til tross for at de ikke har høstferie? Merkelige greier hvis høstferien skal være nødvendig for å funksjonere?

Selv synes jeg høst ferien er en grei ting å ha, men det hadde ikke trengt å være like lang sommerferie, så i stedefor å fjerne 1uke høstferie så kan man heller fjerne en uke sommerferie hvis det er slik at det må til for å komme gjennom pensum.

Arne Leif Hofgaard

13.06.2017 kl. 15:47
I mine skoledager var "høstferie" 3 dagers dugnadsarbeid med å plukke poteter for norske bønder, med lærere som kontroll-personer.

De som nektet å delta som gratisarbeider for bønder, måtte møte på skolen for å bli undervist av lærer som heller ikke deltok i gratisarbeidet.

Merkelig at 3 dagers dugnadsarbeid som inkluderte elever og lærere ble til en hel ukes ferie kort tid etter sommerferien.

Alfred

14.06.2017 kl. 02:09
En liten replikk til Fraggzy: hvis du tror Japan er mønster til etterfølgelse burde du sjekke litt nøyere. Japan har en av verdens høyeste selvmordsrater. God tur!

Jeg er passe lei av alle profeter som messer om at arbeid er det eneste saliggjørende. Slik jeg ser det er arbeid en nødvendighet for livsunderhold og ikke meningen med livet. La ungdommen ha ferien i fred, voksenlivet med alle krav kommer mer enn fort nok.

Smarten

14.06.2017 kl. 03:58
ALFRED.

Japan har utover skolen en helt annen kultur i privat og bedriftslivet. Det er nok ikke skolen som gjør at folk ta selvmord. Hvis du tror det er så enkelt, ja da er du enkel fyr.Det er også en viss æreskultur i japan.Det er også akseptert at man velger og ta sitt liv hvis man mislykkes, spesielt fra ledende stillinger.

Se_fremover

14.06.2017 kl. 04:31
Det er ikke for ingenting at slike meninger kommer fra godt voksne personer som sikker syntes høstferien var en god ting da de gikk på skolen. Presset på ungdommer idag er allerede høy, så hvorfor skal ikke de kunne ha noen feriedager på høsten?

Livet er mer enn bare skole og jobb.

Alfred

14.06.2017 kl. 05:36
SMARTEN:

Og du mener at skolen og opplæringen ikke har noe å gjøre med kulturen som aksepterer selvmord å gjøre? Og kanskje at Japan er et eksempel til etterfølgelse?

Attpåtil tillater du deg å kalle meg enkel, hehehe du er nok ikke fullt så smart som du selv tror.

En liten tankevekker: Har dere noensinne hørt om en person som lå på dødsleie og sa "Jeg skulle ønske at jeg brukte mere tid på å jobbe" ?

Sander Gallbert

14.06.2017 kl. 06:29
"Arbeit macht frei" står det å lese, over porten til Auschwitz, og Stavrums form for galskap er godt kjent fra før. Ta deg en pille, Stavrum, og om du blir galere av å se folk nyte livet - så se heller en annen vei!

Skriv en ny kommentar

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Arkiv

  • Juni 2017
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
    hits